02 Srp

Vavřincovo Gastro léto

Vavřincovo Gastro léto

Za pestrou škálou chutí a vůní letos v létě nemusíte nikam do světa. Celý svět přijede do Pece a Vy ho můžete ochutnat v Aparthotelu Svatý Vavřinec. Letošní třetí ročník gastronomického festivalu přinese znovu street food jako fine dining. Představí ho šéfkuchaři prestižních restaurací, kde bývá problém sehnat rezervaci, nebo menu vyjde na tisíce.

V červenci a srpnu stihneme

  • 14 kuchařských show, o které se postarají špičkoví šéfkuchař i kuchařští influenceři

 

Novinka: Hraj jak vařím, vař, jak hraju 

Šéfkuchařům z předních českých restaurací patří prázdninové soboty a jeden pátek. Letos je jejijch úkolem sladit menu i s hudbou. Na každý z eventů totiž přijede některý z vyhlášených DJ´s. Co myslíte, bude ladit kuchař menu podle hudby, nebo DJ podle připravovaného menu? 

Novinka: Vinné párování 

U vybraným termínům Vavřincova Gastro léta se těšte na vinné párování. Marek Šoman z vinařství Šoman bude hostem gastronomického festivalu v pátek 2. 8. Jsme velmi rádi, že zde bude moci odprezentovat vína, která najdete i ve Vavřinecké vinotéce. Na dva termíny do Pece míří také Tomáš Melich, který se také stará o to, aby Vavřinecká vinotéka obsahovala jen ty nejlepší vína z celého světa. 

Novinka: Středy patří kuchařům ze soutěže MasterChef Česko 

Tahle soutěž fascinuje a každoročně baví stovky tisíc u televizních obrazovek. A není divu, v soutěže MasterChef Česko se vždy sejde pestrá škála amatérských kuchařů, kteří pod perfektním vedením dokáží nevídané. Některé z účastníků můžete toto léto potkat i v Peci pod Sněžkou. Televizním kuchařským influencerům patří prázdninové středy. 

 

pátek 2. 8. - přijeďte ochutnat, jak vaří budoucnost české gastronomie

Václav Frič, vítěz soutěže Young Chef  2024 & Marek Šoman, vinařství Šoman & DJ&SAX Hrushka

Václav Frič v dubnu 2024 získal ocenění Young Chef, což je jedno ze dvou nejprestižnějších ocenění pro mladé kuchaře v Česku. Je studentem Střední školy gastronomie U Krbu a člen české juniorské reprezentace. Na vaření ho baví to, jak lze s každou surovinou pracovat variabilně. V roce 2025 se chystá na stáž do michelinské restaurace v Lausanne. Nejraději má spojení různých kuchyní, baví ho francouzská, italská a česká. K té má ostatně nejblíž. Vyrůstal v kuchyni svých rodičů, profesionálních kuchařů. Svému otci pomáhá ve vyhlášené restauraci Na Pekárně, která je vyhlášená právě neotřelým přístupem k české tradiční kuchyni. 

Marek Šoman ze stejnojmenného vinařství zásobuje Vavřineckou vinotéku jen těmi nejlepšími lahvemi. Do Pece na Gastro léto přijede, aby dohlédl na párování vína k pokrmům Václava Friče a také přiveze řadu aktuálních vzorků, které budou moci zájemci na místě ochutnat. Vinařství si v minulosti připsalo řadu úspěchů a ocenění. Šampionem ročníku 2019 v soutěži Vinum juvenale se stalo jeho víno Chardonnay, pozdní sběr. Vinařství Šoman tehdy získalo také cenu za nejlépe hodnocenou kolekci vín.  

 

Přijeďte ochutnat i na další termíny Vavřincova Gastro léta. Více informací ZDE

Copyright © 2024 Vavřinec Group s.r.o. | Design: Kubík a.s. | Informace o zpracování osobních údajů