Za pestrou škálou chutí a vůní letos v létě nemusíte nikam do světa. Celý svět přijede do Pece a Vy ho můžete ochutnat v Aparthotelu Svatý Vavřinec. Letošní třetí ročník gastronomického festivalu přinese znovu street food jako fine dining. Představí ho šéfkuchaři prestižních restaurací, kde bývá problém sehnat rezervaci, nebo menu vyjde na tisíce.
V červenci a srpnu stihneme
Šéfkuchařům z předních českých restaurací patří prázdninové soboty a jeden pátek. Letos je jejijch úkolem sladit menu i s hudbou. Na každý z eventů totiž přijede některý z vyhlášených DJ´s. Co myslíte, bude ladit kuchař menu podle hudby, nebo DJ playlist podle připravovaného menu?
U vybraným termínům Vavřincova Gastro léta se těšte na vinné párování. Marek Šoman z vinařství Šoman bude hostem gastronomického festivalu v pátek 2. 8. Jsme velmi rádi, že zde bude moci odprezentovat vína, která najdete i ve Vavřinecké vinotéce. Na dva termíny do Pece míří také Tomáš Melich, který se také stará o to, aby Vavřinecká vinotéka obsahovala jen ty nejlepší vína z celého světa.
Tahle soutěž fascinuje a každoročně baví stovky tisíc lidí u televizních obrazovek. A není divu, v soutěži MasterChef Česko se vždy sejde pestrá škála amatérských kuchařů, kteří pod perfektním vedením dokáží nevídané. Některé z účastníků můžete toto léto potkat i v Peci pod Sněžkou. Televizním kuchařským influencerům patří prázdninové středy.
REZERVOVAT POBYT V DOBĚ GASTRO LÉTA nebo na telefonu: +420 491 481 653
Kdo jiný by měl odstartovat Vavřincovo gastroléto než sous chef z Vavřinecké restaurace. Ta se specializuje na stařené maso, které pochází z podkrkonošské farmy Basařovi. Staření probíhá přímo ve Vavřinec restauraci a nejčastěji na ně dohlíží právě Lukáš Dolejš. Ve středu 10. 7. odpoledne můžete ochutnat ty nejlepší degustační steaky připravené v X-oven grilu na mangrovníkovém uhlí.
Na koncertního a party DJ-Ro jste mohli narazit ve všech koutech České republiky. Od undergroundových klubů až po O2 arénu a největší domácí hudební festivaly má na svém kontě stovky vystoupení. Díky širokému rozpětí žánrů se vždy dokáže trefit do chuti publika. Již 5 let funguje i jako koncertní DJ projektu Kapitán Demo. Ve Svatém Vavřinci jste ho během Gastro léta mohli potkat i v minulém roce.
Lukáš Holý se gastronomii věnuje už 27 let. Řadu let vedl restaurace, penziony i hotely v Česku. Jeho pohled na gastronomii ale zásadně změnily zahraniční stáže i v michelinských restauracích. Rád vzpomíná na zkušenosti z Londýna, Kyjeva, Verony či Madridu. Během své kariéry měl možnost vařit i pro českého prezidenta, byl v úzké nominaci na restauratéra roku a několik roků v Top výběru nejlepších restaurací v Praze.
Momentálně se věnuje své firmě Culinary Apex, která se zabývá poradenstvím a mentoringem v gastro provozech, a to jak ve stávajících, tak i nově vznikajících projektech. Jeden z posledních počinů Lukáše Holého byla práce pro Plzeňský Prazdroj, kde šlo o přebrání provozu legendární hospody Na Spilce, její rekonstrukce a znovuzrození s novým moderním konceptem cíleným na tradiční Českou gastronomii v moderním pojetí spojenou s pivem legendární značky Pilsner Urquell.
DJ Jiří Burian je talentovaný hudební producent a skladatel z Prahy. Jeho produkce nasbírala na YouTube přes 70 milionů zhlédnutí. Složil nebo produkoval přes 30 alb různých hudebních stylů. V roce 2007 vytvořil Burian postavu Kapitána Dema - své komediálně-rapové alter ego - které se brzy stala českým fenoménem a získalo přes 9 nominací na cenách Anděl.
Napsal písně a produkoval alba pro několik předních českých umělců, z nichž většina se dostala do TOP 10 a byla vysílána v českých komerčních rádiích. Skládá také hudbu pro televizní reklamu, televzní pořady a filmy. Burian je také DJ na pražském rádiu Rádio 1.
Na této akci se představí společně se svým synem Adamem.
Každý, kdo miluje kuchařské show, zná i Giviho. Zazářil v MasterChefovi na TV Nova a teď své sociální sítě zásobuje recepty, módou a jedinečným humorem. Givi jde do všeho naplno, přesvědčit se o tom můžete 17. 7., kdy se chystá připravit ty nejlepší sendviče se smaženým kuřetem marinovaným v gruzínském koření. Kde je Givi, tam musí být show a tak ho během vaření v Peci doprovodí jeho partner in crime DJ Jiří Burian.
Marek Hora je jedním z největších odborníků na sushi a japonskou kuchyni u nás. Učil se v Japonsku u pana Masayoshi Kazato, jednoho z nejuznávanějších japonských kuchařů v Japonsku. Několikrát se účastnil World Sushi Cup Japan, jako jediný Čech se zúčastnil soutěže Seven Sushi Samurai v UK. Od roku 2013 do konce roku 2023 byl spolumajitelem a šéfkuchařem restaurace YAMATO na pražských Vinohradech. V roce 2024 ho Ministerstvo zemědělství, lesnictví a rybolovu Japonska ( MAFF) jmenovalo velvyslancem dobré vůle pro šíření japonské kuchyně ( Japanese Cuisine Goodwill Ambassador)
Štěpán Ježek alias DJ Tokátko je DJ a promotér, který v současné době působí jako produkční pražského klubu Radost FX, se na klubové scéně pohybuje již od roku 2005. V letech 2011-2014 působil jako produkční pražského klubu Touster club and lounge, Radost FX a Magnum Club & Restaurant. V letech 2014-2023 byl produkčním pražského klubu Duplex. Za svou kariéru vystoupil již ve většině českých klubů a postupem času si vyzkoušel spoustu hudebních stylů. Jeho DJské korě ny jsou v undergroundu, protože miluje techno a tech-house. Od doby působení v pražském klubu DupleX se však začal více koncentrovat na komerční house music. Nicméně je schopen zahrát set různých žánrů. Za svůj dosavadní největší úspěch považuje své vystoupení na festivalu Tomorrowland v roce 2023, kde vystoupil jakožto první český DJ v historii.
Marek Ciler je otec, sportovec a účastník soutěže MasterChef Česko 2023, který se probojoval až do TOP10. Vařit začal až v soutěži MasterChef Česko, ale v gastronomickém prostředí se pohybuje dlouhá léta. Jeho nejoblíbenějším kuchařem je jeho mladší bratr Ondřej. Marek sice nemá nejoblíbenější jídlo, ale až ochutnáte jeho vepřová žebra se slaninovou kaší a celerový krém, stane se tohle jídlo tím vaším nejoblíbenějším.
Tomáš Císařovský pracoval v minulosti s kuchaři oceněnými michelinskou hvězdou jako je Gilad Peled a Nicolas Sale. Po jejich boku se naučil být kreativní a precizní. Znát ho můžete z restaurací V Zátiší, Bellevue ale posledních několik let především z prestižního a oblíbeného Portfolia.
Chris Kaufman – je známý jako producent a DJ #onlyvinyl. Mezi jeho legendární počiny patří pořad Top Secret House Music Magazine. Jde o hudební speciál o nové taneční muzice, který vysílá Color Music Rádio FM každý pátek od 19:00 do 20:00.
Petra je účastnice kulinářské show MasterChef Česko 2023, kde se probojovala až do finále. Pochází z Berouna, je matkou dvou dětí a chtěla by vytvořit zdravý fast-food. Miluje vaření, jídlo a vše kolem toho. Aktivně sportuje – miluje lyže, běžky a potápění.
Václav Frič v dubnu 2024 získal ocenění Young Chef, což je jedno ze dvou nejprestižnějších ocenění pro mladé kuchaře v Česku. Je studentem Střední školy gastronomie U Krbu a člen české juniorské reprezentace. Na vaření ho baví to, jak lze s každou surovinou pracovat variabilně. V roce 2025 se chystá na stáž do michelinské restaurace v Lausanne. Nejraději má spojení různých kuchyní, baví ho francouzská, italská a česká. K té má ostatně nejblíž. Vyrůstal v kuchyni svých rodičů, profesionálních kuchařů. Svému otci pomáhá ve vyhlášené restauraci Na Pekárně, která je známá právě neotřelým přístupem k české tradiční kuchyni.
Marek Šoman ze stejnojmenného vinařství zásobuje Vavřineckou vinotéku jen těmi nejlepšími víny. Do Pece na Gastro léto přijede, aby dohlédl na párování vína k pokrmům Václava Friče a také přiveze řadu aktuálních vzorků, které budou moci zájemci na místě ochutnat. Vinařství si v minulosti připsalo řadu úspěchů a ocenění. Šampionem ročníku 2019 v soutěži Vinum juvenale se stalo jeho víno Chardonnay, pozdní sběr. Vinařství Šoman tehdy získalo také cenu za nejlépe hodnocenou kolekci vín.
DJ & SAX Hrusha je na scéně od roku 2005. Za tuto dobu prošel téměř všemi kluby v České republice a pravidelně hraje i v zahraničí. Jako Liberecký rodák začínal účinkovat v již legendární Ďábelské Huti, kde byl rezidentem 11 let, dokud neukončila svůj provoz. Nyní ho jako rezidenta můžete vídat v Libereckém klubu Lípa, ale také v Pražském Retro Music Hall, kde má pravidelně své večery. V roce 2017 se rozhodl propojit své muzikantské dovednosti s DJ hraním a vybočit z řady DJs tím, že svůj set doprovází live na saxofon a to nejen jako DJ & Sax, ale zároveň jako jediný DJ u nás, kterého pravidelně můžete potkávat jako vystupujícího hudebníka s velmi známou a populární kapelou Sebastian, se kterou v létě 2022 objel nejvetší české festivaly v čele s vyprodanými Kryštof Kempy.
Za zmínku určitě stojí jeho velmi pestrá minulost - v roce 2011 odstartoval spolu s bubeníkem Tomášem Hájíčkem projekt DJ WILL 4 THMSD (později DJDRUMMER.cz), kde společně vystupovali jako DJ a Bubeník. Od roku 2012 společně spolupracovali s společností RED BULL, se kterou vystupovali v nejlepších klubech po České republice. Netrvalo dlouho a s tímto projektem prorazili i do zahraničí, a to konkrétně do Holandska, kde vystupovali na světové sérii závodu kol. Právě v Holandsku následně navázali spolupráci s českou společností Eastern Gravity, se kterou několik let po sobě jezdili celou Evropskou Tour Gravity Downmall ve městech jako například Berlín, Frankfurt, Štetín, Ulm, Essen, Budapešť a další. Po skončení tohoto projektu jezdil evropskou tour jako oficiální DJ ještě sám. Nyní pravidelně jezdí do německého Alteweberei Zittau.
Už více než čtyři roky tvoří na Instagramu svůj foodblog pod přezdívkou @luckaa_luci. Má tam přes 700 receptů, hlavně rychlých, jednoduchých, chutných a ve většině případů i zdravých. Miluji italskou kuchyni, a to hlavně těstoviny. Ty by dokázala jíst na všechny možné způsoby každý den. Ve Vavřinci Vám ukáže, že ty nejlepší kynuté buchty s mákem a vanlkovým pudingem dělají na Slovensku.
Staření masa má ve Vavřinec restauraci na starosti sous chef Lukáš Dolejš. Kdo jiný by měl tedy představit tuhle lahůdku z hovězího masa, které pochází z podkrkonošské farmy Basařovi. Staření probíhá přímo ve Vavřinec restauraci po dobu až 60 dnů. V sobotu 10. 8. odpoledne můžete ochutnat ty nejlepší degustační steaky připravené v X-oven grilu na mangrovníkovém uhlí.
DJ Mojjo - DJ-ingem se zabývá od roku 2010, před tím aktivní člen a co-producent kapely 100°C, která slavila mezinárodní úspěch, věnuje se převážně taneční muzice jako house/techhouse/dance/funk/newfunk, ale umí i večírky na míru s hity, hiphop nebo chillout music! Sám produkuje své věci a dj mixy.
Kuba Menšík se původně živil jako seřizovač CNC strojů a láska k vaření byla pouze jeho hobby. Uspěl ale v soutěži MasterChef Česko 2023, kde skončil ve finále, vyhrál bagetovou výzvu Bageterie Boulevard. U porotců v soutěži bodoval zpracování masa a omáček, ale taky neotřelými kombinacemi chutí. Čím zaboduje u vás?
Petr Macků je šéfkuchařem restaurace Vavřinec od podzimu 2023. Předtím, než přišel do Pece pod Sněžkou, strávil nejvíce profesních let v restauraci Bellevue v Praze – na různých pozicích. Vrcholem byla pozice zástupce šéfkuchaře. Zkušenosti nabíral i během zahraničních stáží ve Skotsku a ve Francii. Působil také v Hotelu u Prince na Staroměstském náměstí v Praze. Na ryby a pokrmy z nich se specializuje dlouhodobě.
Dj At Work začínal v klubu Divadlo Pod Lampou už v roce 1999, kde hrál po amerických indie rock kapelách. Dále působil ve skupinách 100°C a Bow Wave, se kterými vystoupil na předních CZ festivalech a klubech. Dále se věnoval pořádání velkých klubových akcí jako NASA, PSYCHO PROJEKT a TRÁVNÍK.
V současné době je residentem v Plzeňském klubu Anděl a hraje také na soukromých párty a podnikových akcích. Stylově se věnuje převážně taneční, hip hopové a Latino muzice ( house/dance/funk/hip hop/rap/reggae/latin music ) a hraje i největší hity světového popu.
Honza Albrecht je instruktor Wim Hof metody, kouč a motivátor. V minulosti pracoval na manažerské pozici v gastru, kde byl pod obrovským tlakem. Poté, co se dostal na hranu a možná až za ni, objevil metodu Wima Hofa, což hodnotí jako gamechanger. Začal být otevřený výzvám a jednou z nich byla právě soutěž MasterChef Česko 2023. Svým neotřelým přístupem porotce zaujal a soutěž vyhrál. Vaří novým způsobem, kterému říká vědomé vaření. Cesta je cíl, radost, vděk a klid. Hodnoty, které mu pomohly srovnat život, splnit si sen a vyhrát Masterchef Česko 2023. Vaření je pro Honzu formou meditace, stejně jako vědomé dýchání. Každý jeden úkon, který při vaření dělá, dělá vědomě a s radostí. Těšte se, až ochutnáte jeho jídlo. Jeho velkým snem je otevřít si restauraci, kde se bude podávat jeho vědomě, s radostí a lehkostí připravené jídlo.
Pivovar Proud do Pece na tento termín posílá svého výčepního, který je specialistou na čepování Proudu. Narozeninová oslava Honzy Albrechta tedy nebude mít chybu.
Jan Horák strávil většinu svého profesního života v zahraničí, kde vařil v luxusních hotelech a michelinských restauracích. Od raného mládí se tak učil od uznávaných světových šéfkuchařů. S mnohými z nich je dodnes v kontaktu a rád se od nich nechává inspirovat. Práce v michelinských restauracích mu není cizí, což dokazuje jeho působení v zahraničních michelinských restauracích jako jsou Restaurant Jordnær v Kodani (2*), Restaurant Cracco v Miláně (1*), či Hotel Adlon Kempinski Berlin (2*).
Mnoho znalostí a zkušeností nasbíral již během svých studií na prestižních zahraničních školách ve Švýcarsku a Londýně. Velmi přínosné pro něj byly stáže v Berlíně a na slunné Maltě v hotelu Kempinski San Lawrenc. Jeho další kariérní kroky vedly do Londýna do hotelu Ritz. Několik let žil ve švýcarském Zürichu, kde vařil v luxusní restauraci i hotelu Park Hyatt. Pod stejnou hotelovou společností působil také téměř dva roky jako Sous Chef v Abu Dhabi ve Spojených Arabských Emirátech. Ačkoliv je cestování a poznávání nových kultur Janovou vášní, na jaře roku 2019 se vrátil do své rodné vlasti a své bohaté zkušenosti uplatnil v restauraci CottoCrudo v hotelu Four Seasons Prague. Od léta 2023 je šéfkuchařem fine dining Augustine restaurantu.
DJ Deffo - veterán DJské scény, stojí za mixem od roku 2002 a od té doby si vybudoval reputaci jako jeden z nejzkušenějších DJů v České republice. Jeho jméno se objevilo po boku světových ikon jako Boris Brejcha, Reinier Zonneveld, Gregor Tresher a Ben Böhmer, což svědčí o jeho neotřesitelném uměleckém talentu.
Můžete ho znát z velkých tanečních akcí jako Beats 4 Love, Mácháč, Sound open air, Cube, Houseland, AIR festival a z klubových scén Roxy, Storm, Cross, Mecca, Duplex, Atelier, Vibe, Exit a mnoho dalších. Neomezující se jen na Českou republiku, Deffo své sety představil i ve Španělsku, Litvě, Německu, Chorvatsku a Slovensku.
Jeho oblíbeným žánrem je melodické techno, ale ani house či tech house mu není cizí a vystoupení jsou vždy plné energie a dynamiky. Deffo miluje interakci s publikem a vždy se snaží nabídnout to nejlepší ze své hudební palety.
REZERVOVAT nebo na telefonu: +420 491 481 653
Copyright © 2024 Vavřinec Group s.r.o. | Design: Kubík a.s. | Informace o zpracování osobních údajů