Vavřincovo Gastro léto

Za pestrou škálou chutí a vůní letos v létě nemusíte nikam do světa. Celý svět přijede do Pece a Vy ho můžete ochutnat v Aparthotelu Svatý Vavřinec. Letošní třetí ročník gastronomického festivalu přinese znovu street food jako fine dining. Představí ho šéfkuchaři prestižních restaurací, kde bývá problém sehnat rezervaci, nebo menu vyjde na tisíce.

V červenci a srpnu stihneme

  • 14 kuchařských show, o které se postarají špičkoví šéfkuchaři i kuchařští influenceři, vždy od 16 do 21 hodin.

 

Novinka: Hraj jak vařím, vař, jak hraju 

Šéfkuchařům z předních českých restaurací patří prázdninové soboty a jeden pátek. Letos je jejijch úkolem sladit menu i s hudbou. Na každý z eventů totiž přijede některý z vyhlášených DJ´s. Co myslíte, bude ladit kuchař menu podle hudby, nebo DJ playlist podle připravovaného menu? 

Novinka: Vinné párování 

U vybraným termínům Vavřincova Gastro léta se těšte na vinné párování. Marek Šoman z vinařství Šoman bude hostem gastronomického festivalu v pátek 2. 8. Jsme velmi rádi, že zde bude moci odprezentovat vína, která najdete i ve Vavřinecké vinotéce. Na dva termíny do Pece míří také Tomáš Melich, který se také stará o to, aby Vavřinecká vinotéka obsahovala jen ty nejlepší vína z celého světa. 

Novinka: Středy patří kuchařům ze soutěže MasterChef Česko 

Tahle soutěž fascinuje a každoročně baví stovky tisíc lidí u televizních obrazovek. A není divu, v soutěži MasterChef Česko se vždy sejde pestrá škála amatérských kuchařů, kteří pod perfektním vedením dokáží nevídané. Některé z účastníků můžete toto léto potkat i v Peci pod Sněžkou. Televizním kuchařským influencerům patří prázdninové středy. 

 

REZERVOVAT POBYT V DOBĚ GASTRO LÉTA nebo na telefonu: +420 491 481 653  

 

středa 10. 7. - stařené maso z podkrkonošské farmy Basařovi

Lukáš Dolejš, Vavřinec restaurace & DJ - RO (Demo Crew)

 

Kdo jiný by měl odstartovat Vavřincovo gastroléto než sous chef z Vavřinecké restaurace. Ta se specializuje na stařené maso, které pochází z podkrkonošské farmy Basařovi. Staření probíhá přímo ve Vavřinec restauraci a nejčastěji na ně dohlíží právě Lukáš Dolejš. Ve středu 10. 7. odpoledne můžete ochutnat ty nejlepší degustační steaky připravené v X-oven grilu na mangrovníkovém uhlí.  

Na koncertního a party DJ-Ro jste mohli narazit ve všech koutech České republiky. Od undergroundových klubů až po O2 arénu a největší domácí hudební festivaly má na svém kontě stovky vystoupení. Díky širokému rozpětí žánrů se vždy dokáže trefit do chuti publika. Již 5 let funguje i jako koncertní DJ projektu Kapitán Demo. Ve Svatém Vavřinci jste ho během Gastro léta mohli potkat i v minulém roce.

 

sobota 13. 7. - španělské speciality a chutě

Lukáš Holý, Culinary Apex & DJ Jiří Burian & Adam Burian 

 

Lukáš Holý se gastronomii věnuje už 27 let. Řadu let vedl restaurace, penziony i hotely v Česku. Jeho pohled na gastronomii ale zásadně změnily zahraniční stáže i v michelinských restauracích. Rád vzpomíná na zkušenosti z Londýna, Kyjeva, Verony či Madridu. Během své kariéry měl možnost vařit i pro českého prezidenta, byl v úzké nominaci na restauratéra roku a několik roků v Top výběru nejlepších restaurací v Praze.

Momentálně se věnuje své firmě Culinary Apex, která se zabývá poradenstvím a mentoringem v gastro provozech, a to jak ve stávajících, tak i nově vznikajících projektech. Jeden z posledních počinů Lukáše Holého byla práce pro Plzeňský Prazdroj, kde šlo o přebrání provozu legendární hospody Na Spilce, její rekonstrukce a znovuzrození s novým moderním konceptem cíleným na tradiční Českou gastronomii v moderním pojetí spojenou s pivem legendární značky Pilsner Urquell.  

DJ Jiří Burian je talentovaný hudební producent a skladatel z Prahy. Jeho produkce nasbírala na YouTube přes 70 milionů zhlédnutí. Složil nebo produkoval přes 30 alb různých hudebních stylů. V roce 2007 vytvořil Burian postavu Kapitána Dema - své komediálně-rapové alter ego - které se brzy stala českým fenoménem a získalo přes 9 nominací na cenách Anděl. 
Napsal písně a produkoval alba pro několik předních českých umělců, z nichž většina se dostala do TOP 10 a byla vysílána v českých komerčních rádiích. Skládá také hudbu pro televizní reklamu, televzní pořady a filmy. Burian je také DJ na pražském rádiu Rádio 1.  

Na této akci se představí společně se svým synem Adamem. 

středa 17. 7. - gruzínské chutě v Peci 

Givi, účastník soutěže MasterChef Česko 2022 & DJ Jiří Burian  

Každý, kdo miluje kuchařské show, zná i Giviho. Zazářil v MasterChefovi na TV Nova a teď své sociální sítě zásobuje recepty, módou a jedinečným humorem. Givi jde do všeho naplno, přesvědčit se o tom můžete 17. 7., kdy se chystá připravit ty nejlepší sendviče se smaženým kuřetem marinovaným v gruzínském koření. Kde je Givi, tam musí být show a tak ho během vaření v Peci doprovodí jeho partner in crime DJ Jiří Burian.  

sobota 20. 7. - Japonsko v Peci s vinným párováním

Marek Hora, šéfkuchař a  ambasador japonské kuchyně & DJ Tokátko

Marek Hora je jedním z největších odborníků na sushi a japonskou kuchyni u nás. Učil se v Japonsku u pana Masayoshi Kazato, jednoho z nejuznávanějších japonských kuchařů v Japonsku. Několikrát se účastnil World Sushi Cup Japan, jako jediný Čech se zúčastnil soutěže Seven Sushi Samurai v UK. Od roku 2013 do konce roku 2023 byl spolumajitelem a šéfkuchařem restaurace YAMATO na pražských Vinohradech. V roce 2024 ho Ministerstvo zemědělství, lesnictví a rybolovu Japonska ( MAFF) jmenovalo velvyslancem dobré vůle pro šíření japonské kuchyně ( Japanese Cuisine Goodwill Ambassador)

Štěpán Ježek alias DJ Tokátko je DJ a promotér, který v současné době působí jako produkční pražského klubu Radost FX, se na klubové scéně pohybuje již od roku 2005. V letech 2011-2014 působil jako produkční pražského klubu Touster club and lounge, Radost FX a Magnum Club & Restaurant. V letech 2014-2023 byl produkčním pražského klubu Duplex. Za svou kariéru vystoupil již ve většině českých klubů a postupem času si vyzkoušel spoustu hudebních stylů. Jeho DJské korě ny jsou v undergroundu, protože miluje techno a tech-house. Od doby působení v pražském klubu DupleX se však začal více koncentrovat na komerční house music. Nicméně je schopen zahrát set různých žánrů. Za svůj dosavadní největší úspěch považuje své vystoupení na festivalu Tomorrowland v roce 2023, kde vystoupil jakožto první český DJ v historii.

 

středa 24. 7. - ochutnejte speciální MasterChef dětské menu

Marek Ciler, účastník soutěže MasterChef Česko

Marek Ciler je otec, sportovec a účastník soutěže MasterChef Česko 2023, který se probojoval až do TOP10. Vařit začal až v soutěži MasterChef Česko, ale v gastronomickém prostředí se pohybuje dlouhá léta. Jeho nejoblíbenějším kuchařem je jeho mladší bratr Ondřej. Marek sice nemá nejoblíbenější jídlo, ale až ochutnáte jeho vepřová žebra se slaninovou kaší a celerový krém, stane se tohle jídlo tím vaším nejoblíbenějším. 

 

sobota 27. 7. - hudba na talíř. Talíř, který změnil hudební svět a k tomu vinné párování

Tomáš Císařovský, šéfkuchař restaurace Portfolio & DJ Chris Kaufman & Martin Vlček z Vinit

Tomáš Císařovský pracoval v minulosti s kuchaři oceněnými michelinskou hvězdou jako je Gilad Peled a Nicolas Sale. Po jejich boku se naučil být kreativní a precizní. Znát ho můžete z restaurací V Zátiší, Bellevue ale posledních několik let především z prestižního a oblíbeného Portfolia. 

Chris Kaufman –  je známý jako producent a DJ #onlyvinyl. Mezi jeho legendární počiny patří pořad Top Secret House Music Magazine. Jde o hudební speciál o nové taneční muzice, který vysílá Color Music Rádio FM každý pátek od 19:00 do 20:00. 

 

 

středa 31. 7. - Frgály tradičně, netradičně i zdravě? Jde to!

Petra Kamencová, finalistka soutěže MasterChef Česko 2023

Petra je účastnice kulinářské show MasterChef Česko 2023, kde se probojovala až do finále. Pochází z Berouna, je matkou dvou dětí a chtěla by vytvořit zdravý fast-food. Miluje vaření, jídlo a vše kolem toho. Aktivně sportuje – miluje lyže, běžky a potápění.

 

pátek 2. 8. - přijeďte ochutnat, jak vaří budoucnost české gastronomie

Václav Frič, vítěz soutěže Young Chef  2024 & Marek Šoman, vinařství Šoman & DJ&SAX Hrusha

Václav Frič v dubnu 2024 získal ocenění Young Chef, což je jedno ze dvou nejprestižnějších ocenění pro mladé kuchaře v Česku. Je studentem Střední školy gastronomie U Krbu a člen české juniorské reprezentace. Na vaření ho baví to, jak lze s každou surovinou pracovat variabilně. V roce 2025 se chystá na stáž do michelinské restaurace v Lausanne. Nejraději má spojení různých kuchyní, baví ho francouzská, italská a česká. K té má ostatně nejblíž. Vyrůstal v kuchyni svých rodičů, profesionálních kuchařů. Svému otci pomáhá ve vyhlášené restauraci Na Pekárně, která je známá právě neotřelým přístupem k české tradiční kuchyni. 

Marek Šoman ze stejnojmenného vinařství zásobuje Vavřineckou vinotéku jen těmi nejlepšími víny. Do Pece na Gastro léto přijede, aby dohlédl na párování vína k pokrmům Václava Friče a také přiveze řadu aktuálních vzorků, které budou moci zájemci na místě ochutnat. Vinařství si v minulosti připsalo řadu úspěchů a ocenění. Šampionem ročníku 2019 v soutěži Vinum juvenale se stalo jeho víno Chardonnay, pozdní sběr. Vinařství Šoman tehdy získalo také cenu za nejlépe hodnocenou kolekci vín.  

DJ & SAX Hrusha je na scéně od roku 2005. Za tuto dobu prošel téměř všemi kluby v České republice a pravidelně hraje i v zahraničí. Jako Liberecký rodák začínal účinkovat v již legendární Ďábelské Huti, kde byl rezidentem 11 let, dokud neukončila svůj provoz. Nyní ho jako rezidenta můžete vídat v Libereckém klubu Lípa,  ale také v Pražském Retro Music Hall, kde má pravidelně své večery. V roce 2017 se rozhodl propojit své muzikantské dovednosti s DJ hraním a vybočit z řady DJs tím, že svůj set doprovází live na saxofon a to nejen jako DJ & Sax, ale zároveň jako jediný DJ u nás, kterého pravidelně můžete potkávat jako vystupujícího hudebníka s velmi známou a populární kapelou Sebastian, se kterou v létě 2022 objel nejvetší české festivaly v čele s vyprodanými Kryštof Kempy.

Za zmínku určitě stojí jeho velmi pestrá minulost - v roce 2011 odstartoval spolu s bubeníkem Tomášem Hájíčkem projekt DJ WILL 4 THMSD (později DJDRUMMER.cz), kde společně vystupovali jako DJ a Bubeník. Od roku 2012 společně spolupracovali s společností RED BULL, se kterou vystupovali v nejlepších klubech po České republice. Netrvalo dlouho a s tímto projektem prorazili i do zahraničí, a to konkrétně do Holandska, kde vystupovali na světové sérii závodu kol.  Právě v Holandsku následně navázali spolupráci s českou společností Eastern Gravity, se kterou několik let po sobě jezdili celou Evropskou Tour Gravity Downmall ve městech jako například Berlín, Frankfurt, Štetín, Ulm, Essen, Budapešť a další. Po skončení tohoto projektu jezdil evropskou tour jako oficiální DJ ještě sám.  Nyní pravidelně jezdí do německého Alteweberei Zittau. 
 

středa 7. 8. -  kynuté buchty s mákem a vanilkovým pudingem chutnají nejlépe, pokud jsou ze Slovenska

Lucia Knihová, účastnice soutěž MasterChef Česko 2023

 Už více než čtyři roky tvoří na Instagramu svůj foodblog pod přezdívkou @luckaa_luci. Má tam přes 700 receptů, hlavně rychlých, jednoduchých, chutných a ve většině případů i zdravých. Miluji italskou kuchyni, a to hlavně těstoviny. Ty by dokázala jíst na všechny možné způsoby každý den. Ve Vavřinci Vám ukáže, že ty nejlepší kynuté buchty s mákem a vanlkovým pudingem dělají na Slovensku. 

 

sobota 10. 8. - Šéfkuchařův streetfood - stařená masa

Lukáš Dolejš, sous chef Vavřinec restaurace & DJ Mojjo

Staření masa má ve Vavřinec restauraci na starosti sous chef Lukáš Dolejš. Kdo jiný by měl tedy představit tuhle lahůdku z hovězího masa, které pochází z podkrkonošské farmy Basařovi. Staření probíhá přímo ve Vavřinec restauraci po dobu až 60 dnů. V sobotu 10. 8. odpoledne můžete ochutnat ty nejlepší degustační steaky připravené v X-oven grilu na mangrovníkovém uhlí.  

DJ Mojjo - DJ-ingem se zabývá od roku 2010, před tím aktivní člen a co-producent kapely 100°C, která slavila mezinárodní úspěch, věnuje se převážně taneční muzice jako house/techhouse/dance/funk/newfunk, ale umí i večírky na míru s hity, hiphop nebo chillout music! Sám produkuje své věci a dj mixy. 
 

středa 14. 8. - česká klasika s Kubovo twistem

Jakub Menšík, finalista soutěže MasterChef Česko

Kuba Menšík se původně živil jako seřizovač CNC strojů a láska k vaření byla pouze jeho hobby. Uspěl ale v soutěži MasterChef Česko 2023, kde skončil ve finále, vyhrál bagetovou výzvu Bageterie Boulevard. U porotců v soutěži bodoval zpracování masa a omáček, ale taky neotřelými kombinacemi chutí. Čím zaboduje u vás? 
 

sobota 17. 8. - rozbouráme velkou mořskou rybu

Petr Macků, šéfkuchař Vavřinec restaurace & DJ At Work

Petr Macků je šéfkuchařem restaurace Vavřinec od podzimu 2023. Předtím, než přišel do Pece pod Sněžkou, strávil nejvíce profesních let v restauraci Bellevue v Praze – na různých pozicích. Vrcholem byla pozice zástupce šéfkuchaře. Zkušenosti nabíral i během zahraničních stáží ve Skotsku a ve Francii. Působil také v Hotelu u Prince na Staroměstském náměstí v Praze. Na ryby a pokrmy z nich se specializuje dlouhodobě.

Dj At Work začínal v klubu Divadlo Pod Lampou už v roce 1999, kde hrál po amerických indie rock kapelách. Dále působil ve skupinách 100°C a Bow Wave, se kterými vystoupil na předních CZ festivalech a klubech. Dále se věnoval pořádání velkých klubových akcí jako NASA, PSYCHO PROJEKT a TRÁVNÍK.

V současné době je residentem v Plzeňském klubu Anděl a hraje také na soukromých párty a podnikových akcích. Stylově se věnuje převážně taneční, hip hopové  a Latino muzice  ( house/dance/funk/hip hop/rap/reggae/latin music ) a hraje i největší hity světového popu. 

 

středa 21. 8. - narozeninová párty Honzy Albrechta & pivovar Proud

Honza Albrecht, vítěz soutěže MasterChef Česko 2023 

Honza Albrecht je instruktor Wim Hof metody, kouč a motivátor. V minulosti pracoval na manažerské pozici v gastru, kde byl pod obrovským tlakem. Poté, co se dostal na hranu a možná až za ni, objevil metodu Wima Hofa, což hodnotí jako gamechanger. Začal být otevřený výzvám a jednou z nich byla právě soutěž MasterChef Česko 2023. Svým neotřelým přístupem porotce zaujal a soutěž vyhrál. Vaří novým způsobem, kterému říká vědomé vaření. Cesta je cíl, radost, vděk a klid. Hodnoty, které mu pomohly srovnat život, splnit si sen a vyhrát Masterchef Česko 2023. Vaření je pro Honzu formou meditace, stejně jako vědomé dýchání. Každý jeden úkon, který při vaření dělá, dělá vědomě a s radostí. Těšte se, až ochutnáte jeho jídlo. Jeho velkým snem je otevřít si restauraci, kde se bude podávat jeho vědomě, s radostí a lehkostí připravené jídlo.

Pivovar Proud do Pece na tento termín posílá svého výčepního, který je specialistou na čepování Proudu. Narozeninová oslava Honzy Albrechta tedy nebude mít chybu.

 

sobota 24. 8. - americké menu Honzy Horáka

Jan Horák, šéfkuchař Augustine restaurant & garden & DJ Deffo

Jan Horák strávil většinu svého profesního života v zahraničí, kde vařil v luxusních hotelech a michelinských restauracích. Od raného mládí se tak učil od uznávaných světových šéfkuchařů. S mnohými z nich je dodnes v kontaktu a rád se od nich nechává inspirovat. Práce v michelinských restauracích mu není cizí, což dokazuje jeho působení v zahraničních michelinských restauracích jako jsou Restaurant Jordnær v Kodani (2*), Restaurant Cracco v Miláně (1*), či Hotel Adlon Kempinski Berlin (2*). 
Mnoho znalostí a zkušeností nasbíral již během svých studií na prestižních zahraničních školách ve Švýcarsku a Londýně. Velmi přínosné pro něj byly stáže v Berlíně a na slunné Maltě v hotelu Kempinski San Lawrenc. Jeho další kariérní kroky vedly do Londýna do hotelu Ritz. Několik let žil ve švýcarském Zürichu, kde vařil v luxusní restauraci i hotelu Park Hyatt. Pod stejnou hotelovou společností působil také téměř dva roky jako Sous Chef v Abu Dhabi ve Spojených Arabských Emirátech. Ačkoliv je cestování a poznávání nových kultur Janovou vášní, na jaře roku 2019 se vrátil do své rodné vlasti a své bohaté zkušenosti uplatnil v restauraci CottoCrudo v hotelu Four Seasons Prague. Od léta 2023 je šéfkuchařem fine dining Augustine restaurantu.

 

DJ Deffo - veterán DJské scény, stojí za mixem od roku 2002 a od té doby si vybudoval reputaci jako jeden z nejzkušenějších DJů v České republice. Jeho jméno se objevilo po boku světových ikon jako Boris Brejcha, Reinier Zonneveld, Gregor Tresher a Ben Böhmer, což svědčí o jeho neotřesitelném uměleckém talentu.

Můžete ho znát z velkých tanečních akcí jako Beats 4 Love, Mácháč, Sound open air, Cube, Houseland, AIR festival a z klubových scén Roxy, Storm, Cross, Mecca, Duplex, Atelier, Vibe, Exit a mnoho dalších. Neomezující se jen na Českou republiku, Deffo své sety představil i ve Španělsku, Litvě, Německu, Chorvatsku a Slovensku.

Jeho oblíbeným žánrem je melodické techno, ale ani house či tech house mu není cizí a vystoupení jsou vždy plné energie a dynamiky. Deffo miluje interakci s publikem a vždy se snaží nabídnout to nejlepší ze své hudební palety.

 

Partneři Vavřincova  Gastro léta 2024 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REZERVOVAT nebo na telefonu: +420 491 481 653

 

 

Vavřincovo Gastro léto Jan Holý Kuba Menšík a Petra Kamencová Václav Frič Jiří Burian

Copyright © 2024 Vavřinec Group s.r.o. | Design: Kubík a.s. | Informace o zpracování osobních údajů

Rezervovat pobyt