Lanýže ve Vavřinci v sobotu 7. 10.

K podzimu lanýže patří a pravidelně se objevují na sezónním menu prestižních restaurací. Letos poprvé si můžete vychutnat pokrmy s touto vzácnou houbou i v Peci pod Sněžkou. 
Na sobotu 7. 10. jsme ve spolupráci s pražskou restaurací Portfolio připravili pětichodové lanýžové degustační menu. Vychutnat si ho můžete s oblíbeným černým i vzácným bílým lanýžem a s vinným párováním. Večerní atmosféru dokreslí živé vystoupení houslistky Markéty Nádvorníkové.

O lanýžové degustační menu se ve Vavřinci postará šéfkuchař Tomáš Císařovský s kolegou z pražské restaurace Portfolio a tým kuchařů z Vavřinec restaurace. Tomáš Císařovský se do Pece vrací po úspěšné letní spolupráci v rámci Vavřincova Gastro léta. „Na začátku října startuje lanýžová sezóna. Vše je čerstvé a jsem rád, že budeme moci do Vavřince přivést lanýže v té nejlepší kvalitě. Půjde o černé a bílé lanýže z italského regionu Piemont. Na jejich hledání a dovoz dohlíží jeden z mála českých hledačů lanýžů Petr Synek, který pravidelně využívá i svého vycvičeného psa,“ říká šéfkuchař Tomáš Císařovský z restaurace Portfolio.

Pětichodové degustační menu, které si budete moci ve Vavřinec restauraci ochutnat, by mělo dát vyniknout výjimečné chuti vzácné houby. „Na menu najdete špičkové hovězí, mořského ďasa, telecí i brie, vždy s přílohami a vyladěné do jemných chutí tak, aby výrazná chuť lanýže vynikla. Osobně mám nejraději těstoviny tajarin, které pochází také z Piemontu a s lanýži se skvěle doplňují,“ dodává Tomáš Císařovský.  

Menu budeme servírovat 7. 10. od poledne až do večerních hodin.

Doporučujeme udělat si rezervaci na konkrétní čas na telefonním čísle: +420 491 481 654.


Menu 

1 chod: Canelona z hovězí svíčkové "Charollais" houbový tatar, lanýžova majonéza  

2 chod: Lanýžove tajarini, žloutek, parmazan, máslová emulze  

3 chod: Mořský Ďas balený v lardu, bramborovo-celerové rizoto, omáčka z pečených lanýžů  

4 chod: Telecí "Rosini" topinamburove pyré, pálená mrkev,omáčka Perigord  

5 chod: Lanýžové Brie, grissini 

Strouhání:  

1 g černého lanýže za 90 Kč  

1 g bílého lanýže za 300 Kč 

Podává se od poledních hodin do večera.

Cena menu je 1 990 Kč bez strouhání lanýžů a bez vinného párování 

Vinné párování

1 chod: Canelona z hovězí svíčkové "Charollais" houbový tatar, lanýžova majonéza  

 - Gavi di Gavi Rovereto vigna Vecchia 2018, Castellari Bergaglio

2 chod: Lanýžove tajarini, žloutek, parmazan, máslová emulze  

- Chardonnay Monferato 2019, La Barbatella

3 chod: Mořský Ďas balený v lardu, bramborovo-celerové rizoto, omáčka z pečených lanýžů  

- Langhe Nebbiolo 2018, Schiavenza

4 chod: Telecí "Rosini" topinamburove pyré, pálená mrkev,omáčka Perigord  

- Barolo Cerretta 2017, Schiavenza

5 chod: Lanýžové Brie, grissini 

- Barbaresco Riserva 2015, Verduno

Cena vinného párování je 1 990 Kč 

 

Pro ty, kteří se rozhodnou lanýžovou degustaci spojit s víkendem v Krkonoších nabízí Aparthotel Svatý Vavřinec už jen pár volných apartmánů. Nejvýhodněji je možné je rezervovat přímo na www.svatyvavrinec.cz nebo na rezervace@svatyvavrinec.cz 

 

Lenýže ve Svatém Vavřinci Lanýže ve Vavřinci
Poptat e-mailem nebo na telefonu: +420 778 787 124
 
 
 
 

Copyright © 2024 Vavřinec Group s.r.o. | Design: Kubík a.s. | Informace o zpracování osobních údajů

Rezervovat pobyt